Türk dizilerinin olmazsa olmaz karakterleri


Sizin de bildiğiniz gibi sevgili okurlar Türk dizilerinin bazı olmazsa olmazları vardır. Bir kere her dizide kendine özgü, müthiş özgün bir senaryo vardır. Bu tartışmasız bir gerçektir. Bunun yanında yanlış anlaşılmalar(herkes birbirini yanlış anlar ve bunun üzerinden bir senaryo yürür), hastanede karışan çocuklar, bir holding, yalı, zengin kız, fakir oğlan, sinirlenince devrilen masalar, entrika, kötü kadın… Birçok unsur vardır. Fakat gelin görün ki bir de Türk dizilerinin olmazsa olmaz karakterleri vardır. İşte işimiz gücümüz olmadığı için bu karakterli sizin için inceledik. Lütfen yazıya buyurun.



                                                                              
Holding sahibi baba


                                                            Bu ifade dizi boyu gitmedi adamcağızın yüzünden

Hepimizin hemfikir olduğunu düşünüyorum bu konuda sevgili okurlar. İçinde holding sahibi, saf bir adam olmayan bir dizi var mı? Yok. Bu adam genellikle eşinden boşanmıştır ya da eşi sizlere ömürdür ki dizinin reyting rekorlarını yükseltecek bir entrika olabilsin. Çünkü o boşluk yakın zamanda giden eşin yerine gelecek genç, güzel ve sinsi bir yılanla dolacaktır. O yılan, ailenin başına ne işler açacaktır. Bu adam gömlek değiştirir gibi eş değiştirir. Bir tek aşk-ı memnu istisnadır. Bir şu zavallı adamcağız Adnan Bey'in boynuzları arşa çıkmıştır:( Hep iyi niyetinden.



 Geri zekâlı kız




Bu karakter de holdingde işe başlayan alık bir kızdır. Bu kız holding sahibi babanın asi, yakışıklı, her sahnede tişörtünü çıkartacak kadar kaslı oğlunun sekreteri olur. Çünkü asıl oğlanın hep bir asistan eksiği vardır. Bu kızın ne yaptığı hiçbir zaman anlaşılmaz. Hep bir şeyler not alır. Çok “sevimli” ve sakardır. Önüne gelen her şeyi devirir ve tabi ki işe başlamadan önce asıl oğlanın arabasına çarpar. İş yerinde de üzerine çay, kahve bilumum içecek döker işte. Genel olayı budur yani.


Fakir kız



Diğer olabilecek kızımız da fakir kızdır. Eğer salak kız yoksa fakir kız vardır. Bu bir kuraldır. Zengin olan oğlanımıza asistan olabileceği gibi okulda da tanışabilir oğlanla. O zaman da fakir olduğunu saklar çünkü esas kızın çevresi fakir olmakla dalga geçebilecek kadar beyinsizdir. Bu kızımız hep içine içine ağlar. Öyle zenginler gibi masa deviremez sinirlenince çünkü yine kendisi toplayacaktır. Sesi çıkmaz, ezik büzük gidip gelir okuluna. Makus kaderi böyle gider ta ki zengin sevgilisi gerçeği öğrenene dek…

      Holding sahibi babanın oğlu
İşte buna kaslarım ve ben çok sinirlendik!

Geldik esas oğlanımıza. Daha önce de belirttiğim gibi esas oğlan asi, cool, yakışıklı bir gencimizdir. Mutlaka bütün kadınlar kendisine hastadır ve o çok çapkındır. Ha bir de buna kafayı takmış psikopat bir kadın vardır ona aşağıda değineceğiz. Başka bir özelliği de kaslı olması ve her bölüm tişörtünü gözümüze soka soka çıkarmasıdır. Sinirlenir, kaslarını gösterir; sevinir, kaslarını gösterir; üzülür, tişörtünü çıkarıp ağlar o derece… Tabi ki daha önce bir kadından kazık yemiştir, kadınlardan nefret etmektedir ve asistanına da bu yüzden çok kötü davranır. This is a must.



       Entrikacı kötü kadın




Türk dizilerinin diğer olmazsa olmazı da birinden, illa birinden bir intikam alacak olan kötü kadındır. Zengin aile üyelerinden biri bu kadıncağıza geçmişinde bir şey yapmıştır, o da ne yapsın yemin etmiştir bu aileden intikam almaya. Ya da zengin oğlanımızın terk edilmiş, dünyada başka adam kalmamışçasına ona kafayı takmış psikopat eski nişanlısıdır. Bu kadının geçim kaynağı bilinmez. Doğuştan zengindir. İşi gücü bırakmış, sürekli bir entrika çevirmektedir. Dizide para bir yerden geliyor tabi. Gerçek hayatta çalış da göreyim seni entrika çevirmeye vaktin oluyor mu? Yok, bu entrika zengin işi bacım…

   İntikam almak isteyen adam


Bu beyimizin de bir derdi vardır: holding sahibi babadan intikam almak… Çünkü geçmişte buna da bir kazık atılmıştır muhakkak. Sinsince yaklaşır bu karakter. O kadar yıl ne yapıp edip zengin olmuştur. Hırs işte, insanı öyle zengin ediyor. (Bir bizi etmez zaten) Önce kendine bir adam tutar ve kaleyi içten fetheder. Sonra bir anda holding sahibi babamızın karşısına çıkıp, gözlerinin pörtlemesine sebep olur. Artık her şey farklı olacaktır. Holding babasının bütün hisseleri yatacak, hayatı tepe taklak olacak, karısı elden gidecek, itibarı yerlerde sürünecektir. Ay ben anlatırken fena oldum. Allah holding sahibi babaya yardım etsin. Ne diyeyim. 



Yorumlar

  1. Demek ki izleyici kitlesi böyle karakterleri izlemek istiyor ki her dizide bu karakterleri görüyoruz, maalesef. :(

    YanıtlaSil
  2. İkinci fotoğraf herhangi bir diziden mi? Yoksa bu da yer doldurmalık mı :) Ayrıca "Sinirlenir, kaslarını gösterir; sevinir, kaslarını gösterir; üzülür, tişörtünü çıkarıp ağlar o derece…" demişsin ama ağlarken de kaslarını göstermiyor mu :)) Neşeli ve sağlıklı sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok değil, o kısma herhangi gerçek birini yapıştırmak istemedim:)

      Sil
  3. ya çok eğlenceli anlatmışsın sahiden de böyle valla :D

    YanıtlaSil
  4. Me encantó el post, gracias por compartirlo. Besos.

    YanıtlaSil
  5. Dizileri izlerken bunları düşünüyordum ben de, yazıyı okurken yalnız olmadığımı anladım :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar